Strava a doplnky

Vyvážené stravovanie a jeho vplyv na zdravie, stravovacie (dietetické) systémy, potravinové doplnky a vitamíny, recepty, protikvasinková kúra, informácie o tukoch, bielkovinách a cukroch.

Homeopatiká, Schüsslerove soli a prírodné prostriedky na angínu, zápal mandlí a bolesti hrdla

Bolesť hrdla môže byť začiatkom nielen angíny, ale aj niektorých ďalších ochorení, ktoré sa v začiatočnom štádiu prejavujú podobne ako angína. Patrí medzi ne napríklad šarlach spôsobený streptokokom, vírusová infekčná mononukleóza, mumps a iné ochorenia. Pri vírusových ochoreniach je vhodné uprednostniť homeopatiká pred antibiotikami, pretože antibiotiká nepôsobia … Celý článok - Homeopatiká, Schüsslerove soli a prírodné prostriedky na angínu, zápal mandlí a bolesti hrdla

Čínska dietetika - ako si chrániť zdravie pomocou stravy

Podľa tradičnej činskej medicíny je strava hneď po spôsobe myslenia najdôležitejším faktorom ovplyvňujúcim fyzické zdravie človeka. Obyčejné potraviny v sebe skrývajú silnú liečivú silu, preto má dietetika v tradičnej čínskej medicíne prvoradé zastúpenie pri liečbe rôznych zdravotných problémov. Čínska dietetika je holistický systém stravovania, ktorý pri výbere … Celý článok - Čínska dietetika - ako si chrániť zdravie pomocou stravy

Plesňové a kvasinkové infekcie - alternatívna liečba (3.časť)

Protiplesňová (protikvasinková) diéta plus lokálna liečba sú u infekcií spôsobených premnožením plesní / kvasiniek (kandidóza, mykóza, soor, ...) veľmi dôležité prostriedky liečby, ale v mnohých prípadoch, hlavne u dlhodobých chronických alebo systémových infekcií, nepostačujúce. V takých prípadoch je nutná komplexná liečba vrátane detoxikácie, posílenia imunity, zmeny životosprávy … Celý článok - Plesňové a kvasinkové infekcie - alternatívna liečba (3.časť)

Plesňové a kvasinkové infekcie - príčiny, príznaky a diagnóza (2.časť)

PRÍČINY VZNIKU CHRONICKÝCH PLESŇOVÝCH A KVASINKOVÝCH INFEKCIÍOd konca 20. storočia badáme nárast chronických plesňových a kvasinkových ochorení. Ako u väčšiny chronických ochorení, je aj u týchto infekcií je vždy viac príčin vzniku a veľkú úlohu zohrávajú aj psychické príčiny. Prvotná príčina ďalších ložísk plesňových infekcií v tele … Celý článok - Plesňové a kvasinkové infekcie - príčiny, príznaky a diagnóza (2.časť)

Čo je to plesňová a kvasinková infekcia - vysvetlenie pojmov (1.časť)

Infekcie spôsobené plesňami a kvasinkami sú dnes veľmi rozšírené a mnoho odborníkov ich radí medzi civilizačné choroby. Odhaduje sa, že približne každý tretí človek je dočasne alebo permanentne postihnutý plesňovým ochorením. Preto je dôležité porozumieť tomu, čo sú to plesňové a kvasinkové infekcie, ako sa prejavujú, kedy … Celý článok - Čo je to plesňová a kvasinková infekcia - vysvetlenie pojmov (1.časť)

Ajurvédska výživa - aké jedlo, taká myseľ

Ajurvédska výživa sa drží starého známeho princípu: “Aké je jedlo, taká je myseľ a aká je myseľ, taký je život…“ Poukazuje však aj na to, že nie je dôležité iba čo jeme, ale aj ako jeme, ako kombinujeme jednotlivé potraviny a aké máme trávenie (tráviaci oheň agni). … Celý článok - Ajurvédska výživa - aké jedlo, taká myseľ
PR článok

Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie

Jar je pre mnohých ľudí ako prichádzajúca spása po temnej a chladnej zime. Dni sú dlhšie, slnečné lúče nás začínajú hriať a s nimi spojené účinky endorfínov môžeme pozorovať všade okolo nás. Prichádza jarná rovnodennosť, ktorá je tradične spojená s novými začiatkami a zmenami. Tento symbolický začiatok … Celý článok - Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie
PR článok

Prírodné probiotiká a 7 druhov jedla pre zdravé črevá

Viete, že v našich črevách sa nachádzajú dobré baktérie? Ide o probiotiká, ktoré podporujú trávenie a obnovujú črevnú mikroflóru. Udržte si ideálnu hladinu probiotík pomocou stravy a majte vysmiate črevá. Osvojte si 7 potravín pre dobré fungovanie čriev i podporu imunity. 1. Jogurty plné probiotík K prírodným … Celý článok - Prírodné probiotiká a 7 druhov jedla pre zdravé črevá

Existuje "dobrý" a "zlý" cholesterol?

Cholesterol je látka tukovej povahy, ktorá sa normálne vyskytuje v ľudskom tele, je prirodzenou súčasťou buniek ľudského tela a je prenášaná krvným obehom.   Cholesterol si organizmus vytvára buď sám, alebo je vstrebávaný z jedla. Nájdeme ho v potravinách živočíšneho pôvodu, hlavne v žĺtkoch, vo vnútornostiach, v niektorých … Celý článok - Existuje "dobrý" a "zlý" cholesterol?
PR článok

Netradičné a chutné recepty na jesenné zaváranie

Horúce letné dni plné slnka a prázdninových radovánok nadobro skončili a pomalým, ale istým krokom prichádza jeseň. Veríme, že s bohatou úrodou obľúbených druhov jesenného ovocia a zeleniny. Vyskúšať netradičné recepty na zaváranie je pre mnohých spôsob, ako si vytvoriť vlastné zásoby dobrôt, ktoré vydržia po celú … Celý článok - Netradičné a chutné recepty na jesenné zaváranie
PR článok

Aké kanabisové oleje sú dostupné na Slovensku?

Kanabisový olej je čoraz populárnejší aj u nás, ale mnoho ľudí má o tejto látke stále veľa mylných predstáv. Je rozdiel medzi kanabisovým olejom a CBD olejom? Podľa akých kritérií si vybrať vhodný produkt a ktoré výrobky sú dostupné na Slovensku? Čo je to kanabisový olej? Stále … Celý článok - Aké kanabisové oleje sú dostupné na Slovensku?

Všetko o bielkovinách a ich trávení

Bielkoviny alebo proteíny sú vysokomolekulárne organické zlúčeniny zložené prevažne z aminokyselín. Sú základnými stavebnými látkami organizmu, ovplyvňujú imunitu, podieľajú sa na výstavbe svalovej hmoty a ďalších tkanív, na tvorbe hormónov, enzýmov, sú nevyhnutné pre správnu funkciu tela. Aminokyseliny sa delia na neesenciálne (nenasýtené) a esenciálne (nasýtené). Neesenciálne … Celý článok - Všetko o bielkovinách a ich trávení
na začiatok stránky
Sledujte nás   FACEBOOK   TWITTER
 
S