Konzervanty a antioxidanty, zoznam éčok
Zoznam éčok v kategorií konzervanty a antioxidanty
Konzervanty predlžujú trvanlivosť potravín tak, že bránia činnosti mikroorganizmov. Najstaršie konzervanty sú morská soľ, cukor a ocot. Antioxidanty sú konzervanty, ktoré zabraňujú oxidácii niektorých zložiek potravín, a tým predlžujú ich trvanlivosť.
Zoznam éčok v kategorií konzervanty a antioxidanty
E210, E220, E221, E222, E223, E224, E225, E226, E227, E228, E230, E232, E249, E250, E284, E285, E312, E319, E240, E260, E270, E300, E306, E322, E239, E620Zoznam kategórií éčok
- Všetky éčka
- Baliace plyny
- Emulgátory
- Hnacie plyny (propelanty)
- Komplexotvorné látky (sekvestranty)
- Kypriace látky
- Látky zlepšujúce múku
- Modifikované škroby a zahusťovadlá
- Nosiče a rozpúšťadla
- Náhradné sladidlá
- Penotvorné látky
- Potravinové farbivá
- Povlakové látky
- Protihrudkujúce látky
- Protipeniace látky
- Regulátory kyslosti
- Stabilizátory
- Zvýrazňovače chuti a vône
Najčítanejšie články
Plesňové a kvasinkové infekcieĽanovo-proteínová liečebná diéta
Delená strava
Stravovanie podľa krvných skupín
Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
Detoxikácia čreva
Psychosomatika - výpoveď duše telom
Chia semienka
Aké oleje používať
Zoznamy
Zoznam potravinových prísad "éčok"Zoznam nebezpečných "éčok"
Zoznam alternatívnych terapií