E921, L-cystín
Kypriaci prostriedok Škodlivosť, živočíšny pôvod, alergén.
Škodlivosť: nebezpečné
Živočíšneho pôvodu: Nie
Alergén: Nie
Popis a účinky E921, L-cystín
L-cystín (E921) je nesenciálna aminokyselina, ktorá sa používa ako kypriaca látka na pečenie a na spracovanie múky. Vyrába sa z chlpov, peria, kopýt, kože, vlasov a nechtov. Používa sa v pekárenských výrobkoch: chlieb, pečivo, pekárenské múky a zmesi. Používa sa však ja pri výrobe mäsa, do cereálií a kojeneckej stravy. Pri pokusoch na zvieratách dochádzalo k poškodeniu pečene a obličiek. V niektorých krajinách je zakázaná.
E921, L-cystín je zaradené v kategorií látky zlepšujúce múku.Ďalšie éčka v tejto kategórií sú: E924a, E924b, E921
Môžu byť "éčka" (potravinové aditíva) naozaj nebezpečné ?

PR článok
Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie

PR článok
Prírodné probiotiká a 7 druhov jedla pre zdravé črevá

PR článok
Netradičné a chutné recepty na jesenné zaváranie

PR článok
Aké kanabisové oleje sú dostupné na Slovensku?

Najčítanejšie články
Plesňové a kvasinkové infekcieĽanovo-proteínová liečebná diéta
Delená strava
Stravovanie podľa krvných skupín
Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
Detoxikácia čreva
Psychosomatika - výpoveď duše telom
Chia semienka
Aké oleje používať
Zoznamy
Zoznam potravinových prísad "éčok"Zoznam nebezpečných "éčok"
Zoznam alternatívnych terapií