E1100, Amyláza
Enzým, ktorý sa získava zo slinivky prasiat alebo z baktérií, pliesní a rôznych druhov húb. Škodlivosť, živočíšny pôvod, alergén.
Škodlivosť: pravdepodobne škodlivé
Živočíšneho pôvodu: Ano
Alergén: Nie
Popis a účinky E1100, Amyláza
Je to antibakteriálna látka, ktorá predlžuje dobu použiteľnosti potravín. Predlužuje proces pečenia pečiva a chleba a zlepšuje farbu povrchovej kôrky. Používa sa hlavne v pekárenskom a cukrárenskom priemysle. Amyláza môže byť príčinou vzniku tzv. astmy pekárov. V niektorých krajinách EÚ je zakázaná.
E1100, Amyláza je zaradené v kategorií potravinové farbivá.Ďalšie éčka v tejto kategórií sú: E100, E101, E102, E101a, E103, E104, E105, E106, E107, E110, E1100, E1102, E1103, E1104, E1105, E111, E1000, E1001, E120, E121, E122, E123, E124, E126, E127, E128, E129, E130, E131, E132, E133, E140, E155, E160a, E142
Môžu byť "éčka" (potravinové aditíva) naozaj nebezpečné ?

PR článok
Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie

PR článok
Prírodné probiotiká a 7 druhov jedla pre zdravé črevá

PR článok
Netradičné a chutné recepty na jesenné zaváranie

PR článok
Aké kanabisové oleje sú dostupné na Slovensku?

Najčítanejšie články
Plesňové a kvasinkové infekcieĽanovo-proteínová liečebná diéta
Delená strava
Stravovanie podľa krvných skupín
Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
Detoxikácia čreva
Psychosomatika - výpoveď duše telom
Chia semienka
Aké oleje používať
Zoznamy
Zoznam potravinových prísad "éčok"Zoznam nebezpečných "éčok"
Zoznam alternatívnych terapií