E954, Sacharín
Umelé sladidlo. Škodlivosť, živočíšny pôvod, alergén.
Škodlivosť: nebezpečné
Živočíšneho pôvodu: Nie
Alergén: Ano
Popis a účinky E954, Sacharín
Sacharín (E954) sa používa ako umelé sladidlo, zanecháva horkastú chuť v ústach. Vyrába sa synteticky z toluenu a často sa používa v spojení s aspartamom. Sacharín je 200-700 krát sladší ako bežný stolový cukor, ale nemá žiadny energetickú hodnotu. Používa sa hlavne ako stolové sladidlo pre diabetikov, na ochucovanie jedál a nápojov, nealkoholického piva, cukroviniek, žuvačiek, horčice, majonézy, zubných pást a vôd, balzamov na pery atď. Podľa dlhodobých výskumov existuje podozrenie na možnosť vzniku rakoviny močového mechúra, a to predovšetkým u mužov. Môže spôsobiť aj alergické reakcie.
E954, Sacharín je zaradené v kategorií náhradné sladidlá.Ďalšie éčka v tejto kategórií sú: E951, E954, E952, E960
Môžu byť "éčka" (potravinové aditíva) naozaj nebezpečné ?

Prírodná lekárnička: Ako si pomôcť pri chrípke, prechladnutí a COVIDe-19

PR článok
Prírodná alternatíva pre zdravie: Prečo siahnuť po medicinálnych hubách?

Homeopatiká, Schüsslerove soli a prírodné prostriedky na angínu, zápal mandlí a bolesti hrdla

PR článok
Jar je ideálnym obdobím pre zdravé chudnutie

Najčítanejšie články
Plesňové a kvasinkové infekcieĽanovo-proteínová liečebná diéta
Delená strava
Stravovanie podľa krvných skupín
Detoxikačné kúry proti parazitom v tele
Detoxikácia čreva
Psychosomatika - výpoveď duše telom
Chia semienka
Aké oleje používať
Zoznamy
Zoznam potravinových prísad "éčok"Zoznam nebezpečných "éčok"
Zoznam alternatívnych terapií